LU2018_NO_RO_RS

Lični utisak – Norveška, Rumunija i Srbija

Večeras krećemo sa analizom pesama iz drugog polufinala. Za početak, komentarišemo pesme Norveške, Rumunije i Srbije.

Norveška – That’s How You Write A Song – Alexander Rybak

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Simpatično je sve, ali nisam se oduševila. Ne smeši mu se pobeda i drugi put. :)
OCENA: 3,5

Vladimir Graić: 

Meni malo neočekivano od Ribaka. Dobra pesma, interesantna priča, on već pobedio… Sve utiče na to da će biti prilično visoko plasiran. Nažalost fanki zvuk nikada nije bio posebno uspešan na ESC, pa mislim da će i ove godine sve samo ostati na visokom plasmanu.
OCENA: 3

Jovan Radomir: 

Rybak je Rybak, ima svoje fanove širom ESC sveta i neće ih razočarati sa ovom pesmom. Jednostavna pesma koja ima sve moguće i nemoguće elemente. Nešto mi se sviđa i nešto mi ide na živce. U svakom slučaju Rybak i njegova violina ulaze u finale. Ritam ga nosi.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Veoma glupa pesma za povratak pobednika na evrovizijsku scenu. Deluje mi kao za dečji festival. Kladionice ga svrstavaju na visoke pozicije, ali verovatno samo zato što je Ribak u pitanju. Uopšte mi se ne sviđa.
OCENA: 1

Miloš Savić: 

Ribak je suviše harizmatičan i bez obzira što mu pesma nije na nivou njegove pobedničke iz 2009, upečatljiva je, neobična i uz sjajan nastup kakav su imali na norveškom nacionalnom izboru, ovo može daleko da dogura.
OCENA: 4,5

Saša Blagojević: 

Ponovo Rybak, ali mnogo lošiji ovog puta. Pesma je kao za zabavište, ne znam. Početak još i nije loš, ali u nastavku je baš kršina.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović: 

Odlična motivaciona pesma! Šalu na stranu, stvarno dobra pesma koja ima dobru melodiju i ritam i baš mi je nekako za samo takmičenje. Takođe mnogo je dobro urađen onaj prelaz u drugom delu pesme u kojem dominira violina. Ovo sigurno ulazi u TOP 5, a možda napravi još veće iznenađenje pa pobedi.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Zanimljiva pesmica, ali mi se čini da nema taj pobednički vajb. Ulazi u glavu na prvu i zbog te simpatičnosti ima šanse da fino prođe.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,17
REDAKCIJA: 3,10

Rumunija – Goodbye – The Humans

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Odlična pevačica, sve je u nekom retro rok pop fazonu. Nije loše.
OCENA: 3

Vladimir Graić: 

Još jedno iznenađenje za mene. Prijatno… Od Rumunije sam očekivao neki „euro dance“ u njihovom prepoznatljivom stilu. Meni je ovo ok, ali nije za evrovizijski ustanovljen stil koji može da prođe. Svejedno, neke stvari se ipak menjaju.
OCENA: 3-

Jovan Radomir: 

Pesma koja defintitvno nije klasična evrovizijska ali ovo se barem meni sviđa. Uvek sam bio voleo američki FM Rock poput Daughtry, Creed i lifehouse. Ova pesme ima sve te elemente. Da se ja pitam, ja bih odmah slao ovu pesmu u finale. Veliki zvuk za veliku arenu i binu poput one u Lisabonu.

OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

E pa Rumunija bi konačno mogla da ostane bez finala. Bledo, mlako, dosadno…
OCENA: 2

Miloš Savić: 

Jedna od onih pesama koje su mi totalno nebitne ove godine. Mora to mnogo bolje. Nadam se da ih dijaspora neće progurati u finale.
OCENA: 1,5

Saša Blagojević: 

Ove se pesme ni ne sećam, to sve govori.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović: 

Solidna pesma, ali nekako mi je mnogo neupečatljiva. Potrošili su čitavih minut i po na sam uvod koji je „dramatično dosadan”. Al ne bih se iznenadio da ovo ipak nekako prođe u finale, ali moglo je to mnogo bolje.
OCENA: 2

Ivan Simonović: 

U ovoj pesmi mi ništa nije bilo upečatljivo, pevačica lepo peva i to je to, nedostaje dosta toga da bi bila primećena.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,33
REDAKCIJA: 1,70

Srbija – Nova deca – Sanja Ilić & Balkanika

Tim Poznati

Tijana Bogićević: 

Komentar je suvišan. Srbija do pobede!
OCENA: 5

Vladimir Graić: 

Ja navijam za Srbiju i nisam objektivan da sudim. NAPRED SRBIJAAAA
OCENA: 5

Jovan Radomir: 

Ja sam uvek voleo Balkaniku i sada još više kada je Danica deo sastava. Lično je poznajem i znam da ume sve da peva. Svi lepo pevaju i glasovi se prelepo sklapaju i donose energiju i istovremeno nešto sentimentalno. Nadam se da će gledaoci da shvate koliko je ovo jedna stara i moderna škola u jednom pakovanju. Bravo!
OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak: 

Ovde je teško biti objektivan jer je naša zemlja u pitanju. Lično volim etno motive u pesmama za Evroviziju. Danica ima predivan glas, koji će se mislim dopasti i gledaocima i žiriju. Dobar spoj etno i moderne muzike. Meni drugačije od svega ponuđenog. Čekam da vidim kako će izgledati na sceni kako bi utisak bio još kompletniji. U pitanju je mlada i vesela ekipa koja može pozitivnu energiju preneti i na gledaoce, a pritom pesma ima i snažnu poruku. Napred Srbija!
OCENA: 5

Miloš Savić: 

Drago mi je što u Lisabon šaljemo popularnu grupu i sjajne vokale sa odličnom pesmom koja nikog ne bi trebalo ostaviti ravnodušnim. Dopada mi se spoj etna i modernog bita.
OCENA: 5

Saša Blagojević: 

Biću potpuno subjektivan, volim ovu pesmu i jedna mi je od boljih ove godine. Puno sreće im želim :)
OCENA: 5

Vladimir Jovanović: 

Pesma je svakako dosta drugačija od ostalih pesama i još na srpskom, što je ogroman plus. Takođe o vokalima ne traba pričati jer su stvarno vanserijski, pogotovo Daničin. Što se tiče pesme stvarno je zaokružena i napravljena jedna skladna celina. Možda je početak mogao biti malo kraći, al’ svakako pesma je odlična, e sad ćemo videti šta će reći Evropa. Mislim da prolazimo u finale, a tamo oko 10. mesta.
OCENA: 5

Ivan Simonović: 

Prva grupa koju šaljemo na Pesmu Evrovizije nam je dala zaista jedinstvenu pesmu u svom stilu koja ima šanse da dobro prođe kod evrovizijske publike, ali mislim da dosta toga zavisi od trenutka, odnosno, može biti top ili flop. Meni se jako dopada.
OCENA: 5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 4,67
REDAKCIJA: 5,00

Jedan komentar

  1. Sasa

    Pesma je dobra pratim evrosong 30 godina,i ne mogu da budem objektivan zato sto navijam za SRBIJU.mislim da cemo postici dobar uspeh ne samo u polufinalu nego I u samom finalu.pozdrav.