LU2019_dan7

Lični utisak – Albanija, Norveška, Holandija, Severna Makedonija i Azerbejdžan

Večeras završavamo sa komentarisanjem i ocenjivanjem učesnika drugog polufinala. To su predstavnici Albanije, Norveške, Holandije, Severne Makedonije i Azerbejdžana.

14. Albanija – Ktheju tokës – Jonida Maliqi

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Emotivno, etno, ali kako nisu shvatili ako je Lane moje bilo na  drugom mestu, niko neće nadmašiti to u tom žanru.
OCENA: 4,5

Jovan Radomir:

Lepa melodija, ali ovakve pesme prođu dobro jednom u 10 godina. Dramatično, jeste, ali suviše dosadno i komplikovano za ovo takmičenje. Ipak dobar pokušaj implementirnajem etno zvukova u modernom aranžmanu.
OCENA: 1

Natalija Milosavljević:

Od ove pesme očekujem dobar performans, jer drugačije ne mogu da doživim moć ovog ženskog vokala. Na momente je snažna pesma, a na momente je sve već to viđeno. Iskreno, ne verujem da će se plasirati u finale. Jer, zašto bismo ponovo gledali ovako nešto.
OCENA: 3

Marcel Sprunkel:

Drama. Svake godine mi treba ovakva DRAMA pesma sa Balkana. I krećemo…
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Prva verzija je bila mnogo bolja. U cilju da što više prerade, pesma je izgubila na dinamici koju je imala. Ne verujem da će u finale.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović:

Fenomenalna pesma, tj melodija. Da je ova pesma na srpskom bila bi mi još mnogo više interesantnija i bolja. Sve ima što je neophodno, dobar aranžman, etno i drama trenutke. Ovo sigurno prolazi u finale. I da, drago mi je što su ostali pri zdravom razumu i što nisu odabrali da pevaju na engleskom.
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Dobar glas, postoji neka mistika, ali ne ostavlja neki izvanredan utisak na mene. Mislim da se neće izdvojiti u ovoj konkurenciji.
OCENA: 2,5

Nenad Marković:

Pesma koja pretenduje na epske razmere sa pevačicom odličnog glasa, čiji stajling podseća na Kleopatru Elizabet Tejlor. Međutim, matrica studijske verzije je dosta umanjila intenzitet pesme u poređenju sa živim izvođenjem na izboru u Tirani.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,88
REDAKCIJA: 3,38

15. Norveška – Spirit In The Sky – KEiiNO

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Zanimljiv aranžman.
OCENA: 4,5

Jovan Radomir:

Moji norveški susedi su se predozirali slatkišima kao mala deca pa im je šećer udario u glavu. Ovo je toliko „Crazy“ da bi moglo da prođe jako dobro. Elemenat iz Sami kulure je dobra ideja, iako mi on baš ne zvuči najjače. Aranžman i nastup me podsećaju na nešto iz 1998. Ništa nije u skladu. ESC fanovi će da glasaju, ja baš neću.
OCENA: 2

Natalija Milosavljević:

Dobra kopmozicija, ima faktore iznenađenja, ima dobre vokale, ima ritam. Mogla bi da napravi nešto…
OCENA: 5

Marcel Sprunkel:

U Amsterdamu je postalo jasno da je previše favorizovana od strane fanova. Ipak ovo će završiti isto kao i Finska prošle godine, iako se čini da je Monster mnogo bolja pesma.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Klasična evrovizijska tralalajka. Nije ni čudo što se sviđa fanovima. Meni svakako ne.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović:

Još jedna odlična pesma! Ovde sve mi se sviđa i ritam i pevanje i taj neki nordijski etno element. Napred Norveška!
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Na prvo slušanje mi se dopala, a sa svakim sledećim slušanjem mi se činilo kao veći šablon od „Love Love Peace Peace“. Nezahvalno je proceniti, ovo se može dopasti publici na prvo slušanje, a može i proći nezapaženo.
OCENA: 3

Nenad Marković:

Interesantan spoj. Međutim, dosta generična.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,38
REDAKCIJA: 3,25

16. Holandija – Arcade – Duncan Laurence

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Jos jedan tenor, testosteronu ima li te?
OCENA: 4

Jovan Radomir:

Jasno je zašto je Duncan jedan od favorita. Iz aviona se čuje da je ovo kvalitet na svim poljima. Prelepa emotivna pesma gde muzika i njegovo pevanje se lepo uklapaju. Oseća se njegov bol kad peva.  Volim dramaturgiju u pesmi. Ovo može da izgleda jako moćno na bini u Tel Avivu.
OCENA: 4,5

Natalija Milosavljević:

Nisam ljubitelj ovakvih pesama ali daleko od toga da ova pesma ne zaslužuje možda i pobedu na Evroviziji. Prvenstveno zbog odličnog teksta i toga Loving you is a losing game, što pogađa u srce mnogih a i zbog toga što Holandija odavno nije pobedila, pa se sada može očekivati da pobedi. Konačno, ako performans bude dobar i neobičan, ovo može pobediti.
OCENA: 5

Marcel Sprunkel:

Vauu. To je to. Kada sam je prvi put čuo naježio sam se. I još uvek se ježim kada je čujem. Ovo je stvarno vrlo autentično i emocionalno i veoma savremeno. Duncan u trci si za pobedu.
OCENA: 5

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Zašto je ova pesma glavni favorit za pobedu, pitam se već neko vreme… ali ne mogu sebi dati odgovor. Ok, moderna, ali prazna. Imam utisak da se ova pesma takmičila nekih ranijih godina, da bi završila na sredini tabele. Jednostavno mi je neupečatljiva.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović:

Jedna od onih pesama koje možeš da slušaš nekoliko puta za redom, a da ti ne dosadi. Stvarno je ovde sve dobro ukombinovano i čuje se pobednički zvuk. Mislim da će uz Rusiju i Italiju biti jedan od favorita za pobedu! Jedino što može da pomuti njegove planove je ako osmisle previše statičan da ne kažem glupo osmišljen nastup.
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Glas ovog pevača je zaista izvanredan i retko se srećemo sa ovakvim vokalom. U potpunosti je usaglašen sa ovakvim tipom pesme. Ipak, za mene je ovo malo sporo i pasivno za Evroviziju.
OCENA: 4,5

Nenad Marković:

Kvalitetna produkcija. Odlična muzika. Prijatan glas. Mračna atmosfera, ali se pesma ne završava u mraku, nego ide ka nekoj svetlosti.
OCENA: 4,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 4,63
REDAKCIJA: 4,00

17. Severna Makedonija – Proud – Tamara Todevska

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Jaka i emotivna poruka, naježila sam se.  1003 puta bravo!
OCENA: 5

Jovan Radomir:

Čisto i lepo otpevano. Pesma ima važnu poruku. Jedna od jačih klasičnih balada pored Moldavije ove godine. Ovo je dokaz da muzička produkcija može biti u drugom planu, kada su melodija i glas Tamare ono što nosi pesmu, i poruku. Ovo je „less is more“ kad imaš samopouzdanje i kad verujes u to što radiš.
OCENA: 3,5

Natalija Milosavljević:

Volim Tamaru i njenu boju glasa. Ona je ta koja može promeniti svet, samo da je ne mrzi. Tako i na Evroviziju odlazi. Svesna da peva bolje od svih tamo, ali je pomalo mrzi da to i dokazuje. Ona će zagrantovano otpevati ovu snažnu baladu i bolje nego što ljudi to očekuju, Makedonija će biti ponosna, bez obzira na krajnju poziciju. Volim što ih Tamara predstavlja. Napred komšije.
OCENA: 5

Marcel Sprunkel:

Ona je odlična. Nažalost ne pronalazim pesmu. Možda sam to ja, a možda i ne ;)
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Pesma je mnogo patetična. Inače Tamara ima dobar glas i mogla bi Severna Makedonija da se konačno plasira u finale posle dosta godina, mada ni to nije garancija, jer i sa boljim pesmama nisu prolazili u finale.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović:

Na početku mi je ova pesma bila dosadna. Ali vremenom ta neka energija iz pesme je doprela do mene. I sada je tako, nekad kada je čujem jedva čekam da se završi, a nekad se naježim koliko je dobro. Nadam se da će Severna Makedonija sa novim imenom uspeti da se plasira u finale!
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Jaka pesma sa jakim vokalom. Da je u prvom polufinalu, ne bih imao sumnje u prolaz, ali pošto se nalazi u veoma jakoj konkurenciji, biće jako teško. Nadam se upečatljivom nastupu.
OCENA: 4

Nenad Marković:

Pokušaj praćenja aktuelnih društvenih trendova u svetu jedinstva i saradnje i ženskog smoosvešćivanja. Tamara lepo peva i nadamo se dobrom plasmanu.
OCENA: 3,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,88
REDAKCIJA: 3,88

18. Azerbejdžan – Truth – Chingiz

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Odlično isproducirano, vrlo moderan aranžman.
OCENA: 4

Jovan Radomir:

Hitično i moderno. Tipični zvuk i produkcija koja je sad u trendu. Ovakve pesme super prolaze na ovom takmičenju, ili totalno prođu totalno neprimetno. Ovo je ipak u istim vodama kao Kipar i Tamta.
OCENA: 3,5

Natalija Milosavljević:

Nije loša kompozicija. Dovoljno dobra za finale. Ovo se traži. Još ako se pevač osili da polugo izađe na binu, finale je zagarantovano. Puno sreće Azerbejdžanu. Trebaće im.
OCENA: 4,5

Marcel Sprunkel:

Ovo je za mene. Možda će u narednom periodu dobiti i 4. Ovo bi moglo biti iznenađenje u Tel Avivu. Vrlo moderno i uvek sa dosta potencijala.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Ove godine je popularno plivanje pod vodom izgleda. Ova pesma mi je u rangu Holandije, moderna, ali opet nekako praznjikava i ravna, sa besomučnim ponavljanjem refrena. Ima taj jedan deo u sredini koji je zanimljiv, ali opet to je samo mali deo pesme. Zavisiće od nastupa i interpretacije.
OCENA: 3

Vladimir Jovanović:

Zanimljiva pesma. Ali opet nema tog nečeg što je izdvaja. Mislim da će se ova pesma pamtiti do 18. maja i da će se tada zaboraviti.
OCENA:  4

Ivan Simonović:

Radijski hit. Pesma lako ulazi u glavu i uz dobar nastup, finale je zagarantovano. Ako se poklopi više faktora, možda i pobedi, ali jako mu male šanse dajem za to.
OCENA: 4

Nenad Marković:

Ukoliko bi ova pesma imala malo više orijentalnog zvuka na postojeću matricu, bila bi savršena. Međutim, to se neće desiti.
OCENA: 3,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,75
REDAKCIJA: 3,63