LU2019_najava

Lični utisak – Analiza pesama Evrosonga 2019

Dragi posetioci, dobrodošli u ovogodišnje izdanje rubrike „Lični utisak“! U susret 64. Pesmi Evrovizije, koja će se održati od 14. do 18. maja u Tel Avivu, diskutovaćemo o 41 pesmi koje ćemo čuti i na samom takmičenju kroz dva polufinala, 14. i 16. maja, odnosno u velikom finalu 18. maja. Počevši od sutra, u narednih nedelju dana očekuju vas komentari poznatih ličnosti, koji su u bliskoj vezi sa Pesmom Evrovizije, kao i saradnika vašeg omiljenog evrovizijskog portala. Budite sa nama svakog dana u 20:00, kada ćemo vam donositi komentare i ocene (od 1 do 5) za po pet pesama i porediti prosečne ocene poznatih i ekipe Evropesma.org. Ovogodišnje izdanje ćemo kompletirati u nedelju 12. maja, neposredno pre ceremonije otvaranja ovogodišnjeg takmičenja, kada vas očekuju komentari za direktne finaliste, kao i konačna rang lista. Naravno, očekujemo i vaše komentare, kako ispod članaka, tako i na našem forumu. Nadamo se da ćete se na ovaj način bolje upoznati sa pesmama sa predstojećeg evrovizijskog takmičenja i uživati u zvucima različitih žanrova. Sada je red da vam predstavimo poznate ličnosti koje će iskazati svoj lični utisak o ovogodšnjim pesmama!

AleksandraSekulic_LU2019Aleksandra Sekulić

Aleksandra Sekulić rođena je 4. avgusta 1987. godine. Završila je nižu muzičku školu „Vladimir Đorđević“, odsek klavir a kasnije i solo pevanje. Diplomirala je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Profesionalno se bavila džez baletom pet godina zahvaljujući čemu je nastupala na Beoviziji 2003. godine kao i na raznim sportskim manifestacijama. Od 2009. do 2018. godine je sa proslavljenim glumcem Draganom Jovanovićem igrala u predstavi „Dobrodošli u Srbiju“ u Zvezdara teatru. Debitovala je kao izvođač na ovogodišnjoj Beoviziji sa kompozicijom „Tugo“. 

JovanRadomir_LU2019Jovan Radomir

Jovan Radomir je rođen 8.9.1963. godine u Srpcu. Novinar je Švedske televizije (SVT). Uključen je u organizaciju švedskog nacionalnog izbora – Melodifestivalena od 2002, a više puta je i bio predsednik komisije za izbor učesnika ovog takmičenja. Saopštavao je glasove švedske publike na Pesmi Evrovizije u dva navrata – 2004. i 2005. Bio je i voditelj emisije „Evrovizijsko odbrojavanje“ uoči Pesme Evrovizije 2008. u Beogradu i 2009. u Moskvi, dok je na takmičenju u Stokholmu 2016. bio odgovoran za konferencije za novinare i tzv. „Meet & Greet“ događaje.

NatalijaMilosavljevic_LU2019Natalija Milosavljević

Natalija Milosavljević je urednik i voditelj emisije „Dan sa Natalijom“ na Radiju S1. Pored toga, već 14 godina izveštava i prenosi utiske sa Pesme Evrovizije za slušaoce ovog radija. Do sada nijednom nije pogrešila u prognozama za pobednika kao ni za poziciju Srbije na Evrosongu! Odnedavno je pokrenula radio radionicu za najmlađe. Omiljeni pevači su joj Aleksandra Radović, Zdravko Čolić, Željko Joksimović, Đule Van Gog, Bajaga i grupe Azra, Riblja čorba i Kerber, dok joj je omiljena pesma „Men’ se dušo od tebe ne rastaje“ grupe Azra.

MarcelSprunkel_LU2019Marcel Sprunkel

Marcel Sprunkel dolazi iz Kelna, Nemačka. Muzika je oduvek bila bitan deo njegovog života, pre nekoliko godina je konačno odlučio da počne da radi na stvaranju svojih pesama i od tada je radio sa brojnim inostranim izvođačima, pretežno iz Skandinavije. 2017. godine je upoznao Tamaru Milanović sa kojom je potom uradio nekoliko pesama u studiju. Međutim, Beovizija 2019. je njegov prvi nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije, na kojoj je učestvovao kao kompozitor Tamarine pesme „Reči nisu dovoljne“.