LU2019_dan3

Lični utisak – Gruzija, Australija, Island, Estonija, Portugal

Večeras nastavljamo sa Ličnim utiskom. Večeras će naši učesnici komentarisati i ocenjivati sledećih 5 država iz prvog polufinala – Gruziju, Australiju, Island, Estoniju i Portugal!

11. Gruzija – Keep On Going – Oto Nemsadze

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Harizmatičan vokal sa jakom energijom.
OCENA: 3,5

Jovan Radomir:

Muzika i glas uošpste nisu usklađeni. Uopšte mi nije jasno šta žele sa ovom pesmom. Oto je ljut i njegov hor me samo zbunjuje. Mora da je pesma nešto što samo prolazi u Gruziji.
OCENA: 1

Natalija Milosavljević:

Ima pesama koje me plaše. Na primer ova.
OCENA: 2

Marcel Sprunkel:

Znam da ovo ima svoje fanove. Etno i originalno, ali bojim se da će ovo biti teška trka za njega.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Ova pesma mi je zaista naporna. Ne volim ovakve pesme, mislim da je i većina Evrope neće voleti.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović:

Još jednom da pomenem da mi je drago što pevaju na maternjem jeziku i da mi je to veliki plus kod svih zemalja. Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i narednih godina. E sad pesma nije loša dok ne dođe do refrena. Mislim da bi mi pesma bila mnog moćnija da sam Gruzijac i da razumem sve to o čemu on peva. Oto možda napravi neko iznenađenje i nekako se provuče u finale.
OCENA: 3

Ivan Simonović:

Loš pokušaj balkanske balade na gruzijski način. Ne vidim kako će se ovo dopasti publici u Evropi, čak ni neki svemirski nastup ne bi pomogao.
OCENA: 1.5

Nenad Marković:

Zvuči moćno, odličan glas. Jedini problem može da bude nenaviknutost publike na gruzijski jezik, koji zvuči nepoznato.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,13
REDAKCIJA: 2,13

12. Australija – Zero Gravity – Kate Miller – Heidke

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Soundtrack iz filma Peti Element, ali u duru.
OCENA: 3

Jovan Radomir:

Nakon uspešnih i jako dobrih pesama u Australiji su odlućili da pošalju Kate koja je očigledno zaljubljena u muziku vizuelne nastupe Kate Bush. Totalno „out there“ U šoku sam! Ne podnosim miks opere i popa.
OCENA: 1

Natalija Milosavljević:

Zanimljivi i pesma i nastup na nacionalnom takmičenju.  Međutim u ovoj pesmi ima svega, i ozbiljnih deonica i neozbiljnih i smešnih. Jedno je sigurno, Australija će nas dobro zabaviti ove godine.
OCENA: 4,5

Marcel Sprunkel:

Bio sam veoma iznenađen kada je ona pobedila na nacionalnom takmičenju. Moram priznati da me pozornica uvek ometa u slušanju i da će biti interesantno videti kako će to funkcionisati na samom takmičenju. Podseća me na Mocartovu „Čarobnu frulu“.
OCENA: 2

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Ne znam šta da kažem za ovu pesmu, neobična jeste, na momente mi se sviđa, na momente ne, svakako ostavlja pažnju. Scenski nastup je preteran, nadam se da će za Pesmu Evrovizije to biti promenjeno.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović:

Tipična evrovizijska pesma, ima sve što treba, čak i taj neki kičerica momenat, ali meni se to sve sviđa i ostavlja taj neki pozitivan utisak. Jer jednostavno pesma ima to nešto da vam drži pažnju sve vreme. Čak i nastup mi je dobro osmišljen. Posle dužeg vremena navijam za Australiju i nadam se da ćemo je videti u finalu.
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Mnogo svega i na kraju ništa posebno. Glasovne sposobnosti se ne dovode u pitanje, ali mislim da je glas mogao da se iskoristi na bolji način. Tačnije, u boljoj pesmi. Opet, drugačije je i može da privuče prosečne gledaoce, ali meni se ne dopada preterano.
OCENA: 2

Nenad Marković:

Tri pesme u jednoj, vrlo konfuzno i kako pesma odmiče sve iritantnije. Očigledno ona ima dobar glas. Međutim, sve ovako upakovano deluje shizofreno.
OCENA: 1,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,63
REDAKCIJA: 2,63

13. Island – Hatrið mun sigra – Hatari

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Kopija Lorda, silovanje sluha.
OCENA: 1

Jovan Radomir:

WOW, oni će da podele evrovizijsku publiku. Muzički mene ne uzbuđuju, iako ja ponekad volim dobar rock ili metal. Ali ovo je samo želja nekim šokiranjem umsto da nas oduvaju muzikom i nekim „glasom“ Ovo je tanko iako pokušavaju da bude jako. Pogeldajte bilo koji spot Ramsteina pa će vam sve biti jasno. Tako se to radi!
OCENA: 1

Natalija Milosavljević:

Ne razumem se previše u ovaj pravac ali jedno znam – ovakva jedna pesma može toliko dobro da prođe, da okupi svu publiku sveta oko malih ekrana i da se oni udruže pa tako i da pobedi Island. Ne bi me ništa čudilo. Vrlo su svoji i ne postoji ništa slično. To se na Evroviziji traži.
OCENA: 4,5

Marcel Sprunkel:

Volim ovo zato što su drugačiji. Ovo ljudi ili vole ili ih mrze, ali to je uvek dobar znak. Iako su stihovi previše različiti od standarnih evrovizijskih pesama i onih koje prosečan evrovizijski gledalac voli. Ali pevanje je veoma mirno i nezaboravno.
OCENA: 4

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Užasno glupo, jezivo dosadno. Kao što ću ih ja kazniti najnižom ocenom, nadam se da će ih tako kazniti i Evropa.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović:

Prvi put kada sam čuo ovu pesmu mislio sam da je neka sekta u pitanju. A kada sam preveo tekst onda sam sve više ubeđeniji u to xD Nije ovo moj tip muzike, neki ih upoređuju sa Lordima, ali ovi su miljama daleko ispod njih. Nadam se da ovo neće visoko. Al moram priznati da u pojedinim momentima imaju nešto zarazno u pesmi (kao i svaka sekta :D), i jedino što je „dobro“ kod njih je to što su upečatljivi.
OCENA: 1,5

Ivan Simonović:

Kada sam ovo prvi put čuo, nisam znao šta da mislim. Nakon toga sam se udubio u prevod, koji je na momente uznemirujuć. Island zaista ima specifičan ukus za izbor predstavnika, nekada pošalju kvalitetne predstavnike, nekad parodiju, a nekad nešto ovako. Kad malo bolje razmislim, ni sad ne znam šta da mislim, tako da ću ovde dati malo višu ocenu zbog originalnosti.
OCENA: 2,5

Nenad Marković:

Odličan instrumental. Međutim, vokalna izvedba ambivalentna. Dok jedan vokal reži, drugi vokal pišti i to ne ostavlja dobar utisak, iako je poruka ove pesme dosta jaka. Svakako neevrovizijska poruka.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,63
REDAKCIJA: 1,75

14. Estonija – Storm – Victor Crone

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Predrefren već pripada nekoj pesmi. Zašto mislite da je okej da uzimate tuđe melodije?
OCENA: 2,5

Jovan Radomir:

Šveđanin Victor peva tipičnu švedsku pop baladu. Ovo smo čuli masu puta. Iz aviona se vidi da su autori uzeli sve komponente prosečne pesme iz švedskog Melodifestivalena. Sarmatni Victor ima jak refren, što druge pesme baš nemaju. Sasvim solidno!
OCENA: 4

Natalija Milosavljević:

Samo sam se pitala kada će neko sa gitarom u ruci da nam zapeva! Ovakav stil i ovakvo pevanje su već milion puta vidjeni, ali pošto je ova pesma užasno „friendly“ i ja lično volim pitke kompozicije poput ove, mislim da će se izdvojiti.
OCENA: 4

Marcel Sprunkel:

Mirna pesma i veoma radio friendly nakon Islanda. Viktor je veoma harizmatičan i privlači pažnju. Mislim da bi mogao da se izgubi između Islanda i Portugala, da bue zaboravljen njegov nastup.
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Ove poluameričko – švedske pesmičice su stvarno dosadne, bar meni. Nema ovde ničeg novog, već viđeno 100 puta.
OCENA: 2

Vladimir Jovanović:

Odlična pesma. Jeste da je tipična švedska pesma, ali ova mi se sviđa. Nije pobednički materijal, ali je nešto što može da se sluša stalno i što je sve super ukombinovano, od pesme, preko pevanja, do super osmišljenog nastupa. Sigurno finale, a tamo ih vidim negde u sredini.
OCENA: 5

Ivan Simonović:

Švedski recept je više nego vidljiv ovde, što je i logično, s obzirom da je i pevač Šveđanin. Bilo bi lepo kada bismo imali uticaj Melodifestivalena i na druge nacionalne izbore, pa bi se podigao kvalitet svih tih takmičenja. Ja bih voleo da vidim ovo u finalu, ali mislim da je potrebno da se složi dosta kockica da bi se to desilo. Meni se dopada.
OCENA: 4,5

Nenad Marković:

Švedski radijski hitić, koji zaboravite čim se završi.
OCENA: 2

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 3,38
REDAKCIJA: 3,38

15. Portugal – Telemóveis – Conan Osiris

Tim Poznati

Aleksandra Sekulić:

Volim Fado, ali ne u kombinciji sa Đogani Fantastikom.
OCENA: 2,5

Jovan Radomir:

Portugalci ove godine šalju jednu umetničku istalaciju koja muzički gađa na sve strane. Sve zvuči falširano, muzika i glas. To je verovatno i ideja ovog nastupa. Uspeli su da privuku pažnju sa kostimima i scenografijom, ali što se tiče muzike ima još puno da rade da bi ponovili uspeh iz Ukrajine…ili gde već beše.
OCENA: 1

Natalija Milosavljević:

Kao što rekoh već jednom, neke pesme me plaše. Ovo od Portugala definitivno nisam očekivala. Od onoliko lepih fado izvodjača, oni pošalju  nešto ovakvo?!  Pobogu.
OCENA: 2

Marcel Sprunkel:

Različito i apsolutno zaslužuje finale. Jako mi se dopala na prvo slušanje, ali svakim novim slušanjem se utisak sve više smanjuje. Ali Evrovizija je pravo mesto za to, gde prvi utisak ima veliku moć!
OCENA: 3

Tim Redakcija

Nenad Pribak:

Poštujem različite načine da se iskaže umetnička sloboda, ali ovo ne razumem zaista.
OCENA: 1

Vladimir Jovanović:

Mislim da su Island i Portugal izabrali svoje pesme iste noći i da sam ih prvi put čuo zajedno. Čak sam prvo čuo Portugal i tad mi je bilo da je ovo neka sekta, a onda sam čuo pesmu sa Islanda i video da i od goreg ima gore :D Pesma mi je previše sektaška, ali kao i Island ima to nešto što je zarazno, ali svakako ovo ne ostavlja na mene neki jak utisak. Možda što mi bode oči je to i taj neki nastup sa onim bodljama, da toga nema možda bi pesma i bila bolja.
OCENA: 3

Ivan Simonović:

Još jedna pesma za koju ne znam šta da mislim. Ne volim muzičke eksperimente, a ovo je neka mešavina prethodna dva pobednika. Drugim rečima, spoj nespojivog. Pošto je u pitanju eksperiment, mislim da ne mogu da predvidim plasman, ali ima šansu da bude u finalu. Ja ne bih voleo takav scenario, ali ocena više za originalnost.
OCENA: 2

Nenad Marković:

Neobično, bizarno i interesantno. Neočekivano. Vizuelni identitet vrlo upečatljiv. Zanimljiv instrumental, ali slab glas.
OCENA: 3,5

PROSEČNA OCENA
POZNATI: 2,13
REDAKCIJA: 2,38