LU2021-2.png

Lični utisak – Analiza pesama Evrosonga 2021

Dragi posetioci, dobrodošli u ovogodišnje izdanje rubrike „Lični utisak“! U susret 65. Pesmi Evrovizije, koja će se održati ovog meseca u Roterdamu, diskutovaćemo o svim ovogodišnjim pesmama, koje ćemo čuti i na samom takmičenju kroz dva polufinala, 18. i 20. maja, odnosno u velikom finalu 22. maja. Počevši od danas, u narednih nekoliko dana očekuju vas komentari i ocene poznatih ličnosti, koji su u bliskoj vezi sa Pesmom Evrovizije.

Naše poznate ličnosti će u narednih nekoliko dana davati svoje komentare, utiske i ocene (od 1 do 5) za svaku ovogodišnju pesmu. Naravno, očekujemo i vaše komentare i nadamo se da ćete se na ovaj način bolje upoznati sa pesmama ovogodišnjeg evrovizijskog takmičenja i uživati u zvucima različitih žanrova.

Sada je red da vam predstavimo poznate ličnosti koje će učestvovati u ovogodišnjem „Ličnom utisku“!

JovanRadomir-LU2021Jovan Radomir

Jovan Radomir je rođen 8.9.1963. godine u Srpcu. Novinar je švedske televizije (SVT). Uključen je u organizaciju švedskog nacionalnog izbora – Melodifestivalena od 2002, a više puta je i bio predsednik komisije za izbor učesnika ovog takmičenja. Saopštavao je glasove švedske publike na Pesmi Evrovizije u dva navrata – 2004. i 2005. Bio je i voditelj emisije „Evrovizijsko odbrojavanje“ uoči Pesme Evrovizije 2008. u Beogradu i 2009. u Moskvi, dok je na takmičenju u Stokholmu 2016. bio odgovoran za konferencije za novinare i tzv. „Meet & Greet“ događaje. Prošle godine je bio i jedan od voditelja Beovizije.

 

 

SaskaJanks-LU2021Saška Janks

Aleksandra Saška Janković, poznatija kao i Saška Janks, rođena je 1988. godine u Smederevu. U istom gradu završila je nižu i srednju muzičku školu, te pohađala Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. Od malih nogu učestvuje i osvaja nagrade na brojnim dečjim festivalima širom zemlje. Saška Janković je bogata evrovizijskim iskustvom. Nekoliko puta je učestvovala na nacionalnim takmičenjima za izbor srpskog predstavnika na Pesmi Evrovizije. Bila je finalista Beovizije 2009. godine sa pesmom „Nauči me“. Godine 2013. osvaja treće mesto na Beosongu sa pesmom „Duga u tvojim očima“. Na Beoviziji 2018. godine osvaja visoko drugo mesto sa numerom „Pesma za tebe“, dok naredne godine na Beoviziji, sa pesmom „Da li čuješ moj glas“ ponovo osvaja visoko treće mesto. Na Beoviziji 2020. godine pojavila se i kao autor pesme „Kiša“. Kao prateći vokal i plesač nastupila je čak tri puta za Srbiju na Pesmi Evrovizije, i to 2010. u Oslu, 2011. u Dizeldorfu i 2015. godine u Beču.

 

 

IgorSimic-LU2021Igor Simić 

Igor Simić rođen je 25. januara 1986. godine u Beogradu. Potiče iz muzičke porodice. Živi u Mladenovcu. Kao tinejdžer osnovao je bend „Crna dama“, čime je pokazao da je sviranje gitare ono u čemu istinski uživa. Kao gitarista snimio je mnoge radijske hitove i televizijske emisije. Sa prelaskom u „Loko bend“ počinje njegova profesionalna pevačka karijera. Pored uspeha koje je nizao sa bendovima u kojima je bio, Igor Simić je razvio i više nego uspešnu solo karijeru. Iza sebe ima nekoliko singlova – Ne dam te, Poveruj u ljubav i Vatreno, koji su svi oni postali veliki radijski hitovi. Bio je učesnik Beovizije 2020. godine, kada je sa pesmom „Ples za rastanak“, koja je takođe postala radijski hit, osvojio visoko 3. mesto. Tokom karantina u maju prošle godine, sa svojim bendom je na internet platformi obradio i izveo pesmu islandskih predstavnika „Gagnamagnið“ čime je privukao pažnju ljubitelja Evrosonga.

 

DarijaVracevic-LU2021Darija Vračević

Darija Vračević rođena je 27.10.2007. u Beogradu. Bila je učesnik televizijskog muzičkog takmičenja za decu „Pinkove zvezdice“ (2015/2016) na kojem je stigla do superfinala i osvojila srca publike širom naše zemlje i van njenih granica. Nakon tri godine (2018/2019) ponovo je nastupala u istom šou programu koji je okupio najuspešnije učesnike iz četiri sezone. Učestvovala je na brojnim festivala u Srbiji i inostranstvu gde je osvojila veliki broj prvih i grand prix nagrada. U julu 2018. godine veoma uspešno je predstavila svoju zemlju na međunarodnom festivalu u Belorusiji – „Slavjanski bazar“ nakon čega su usledili pozivi za festivale širom sveta. Sa pesmom „Podigni glas“ predstavljala je Srbiju na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2019. godine. Pored muzike Darija se još bavi i glumom, kao i sinhronizacijom animiranih filmova.

 

zalagasper-LU2021zalagasper 

Zalagasper je slovenački muzička duo iz Maribora, koga čine vokal Zala Kralj i instrumentalista Gašper Šantl. Ovaj duo je predstavljao Sloveniju na Pesmi Evrovizije 2019. godine sa pesmom „Sebi“, osvojivši 15. mesto u finalu. Nakon njihove neočekivane pobede na slovenačkom nacionalnom izboru i rezultata na Evroviziji, njihove pesme su prešle granice Slovenije. Osim „Sebi“, sa kojom su se 2019. predstavili Evropi, pesme po kojima se ovaj duet prepoznaje su „Valovi“, „Baloni“, „S teboi“, „Come To Me“, „Box“…