LU2021-FI-LV

Lični utisak – Finska i Letonija

Nastavljamo sa ocenjivanjem učesnika Pesme Evrovizije 2021. Na redu su predstavnici Finske i Letonije

14. Finska – Dark Side – Blind Channel

Jovan Radomir:

Finci stvarno vole metal, očigledno, ali ovi nisu Lordi. Ja volim dobar metal, ali ovo sam samo izdržao do prvog refrena, reda radi.
OCENA: 1

Saška Janx:

Odlično! Napokon su se finci vratili sa onim što se kod njih najviše sluša i po čemu su poznati a to su metal i rok zvuk. Ovo mi drži pažnju, super je sve, verujem da će biti i nastup sjajan. A volim raznolikost na ESC, što bi rekli “ćE izginemo” od generičkih pop pesama za koje se misli da su sigurica. Doduše Fincima ove godine Italijani dišu za vratom što se tiče srodnih žanrova, jer su masterpiece. Ali, let the games begin.
OCENA: 5

Igor Simić:

Pored toga što je već viđeno, ne mogu da kažem da je loše. Malo je izlizano, mada opet ja nisam nikad ni bio fan NU metal pop muzike… Voleo bih da mogu da im dam veću ocenu jer mislim da je potrebno više tvrđeg zvuka na Evroviziji. Ali, ne mogu.
OCENA: 3.5

Darija Vračević:

U svom maniru, podseća me na LORDE (2006). Ne dobada mi se taj stil muzike, ali verujem da bi pesma mogla da prođe u finale.
OCENA: 2

zalagasper:

Pesma je zarazna i pamtljiva.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA: 2.9

15. Letonija - The Moon Is Rising - Samanta Tīna

Jovan Radomir:

Ova me pesma izluđuje. Ne znam da li mi se sviđa ili me nervira, i to nije dobro.
OCENA: 2

Saška Janx:

Odlično je, ali previše drame. Matrica odlična, peva ubija, vozi track, verujem da će imati super nastup. Moderno. Ali daću ocenu manje zbog ovog “Kraljice, krune, bičarke, reci mi u lice ako smeš, mesec se diže” i te munje, šta je nekad s opravdanjem a nekad “sad ću da vam pokažem svima, ima da dominiram” na silu.
OCENA: 4

Igor Simić:

Ne mogu…
OCENA: 1

Darija Vračević:

Strava ritam i ludačka energija, jedva čekam da vidim uživo.
OCENA: 4

zalagasper:

Kul vajb. Sviđa nam se snažna energija koju pesma nosi.
OCENA: 3.5

PROSEČNA OCENA: 2.9