LU2021-IE-CY

Lični utisak – Irska i Kipar

Poslednji učesnici Pesmi Evrovizije 2021 koje večeras ocenjujemo su predstavnici Irske i Kipra.

7. Irska – Maps – Lesley Roy

Jovan Radomir:

Jak refren. catchy. Pop pesma sa radio energijom. Odmah ulazi u uho i lako se pamti, što je jako bitno. Može da pokupi glasove mlađe publike. Skroz ok, ali Irci bi mogli bolje.
OCENA: 3

Saška Janx:

Klasična durska radio friendly pesma, dopada mi se. Ima dobar refren, uklapa se u današnju industriju i mislim da je difolt za ESC. Baš zato što ima dosta ovakvih difolt pesama, ocena manja od logične.
OCENA: 3

Igor Simić:

Ova pesma bi bila dosta bolja da nije ovoliko ubrzana, što je pretpostavljam urađeno zbog vremenskog ograničenja trajanja numera na Evroviziji. Ovako mi izaziva tahikardije. A i prilično je generička i nezanimljiva…
OCENA: 2

Darija Vračević:

Odličan glas, mislim da ima šanse da se plasira u finale.
OCENA: 3

zalagasper:

Fina pesma, takođe melodija nam je izuzetno pamtljiva.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA: 2.8

8. Kipar – El Diablo Elena Tsagrinou

Jovan Radomir:

Podseća na Eleni i Fuego. Ista energija i dinamika. Brutalno dobra. Ima i refren koji nosi celu pesmu. Elena je prelepa i zna kako da radi sa kamerom. Moja ćerka Jonie (9 godina) kaže da je podseća na Dua Lipu.
OCENA: 5

Saška Janx:

Ova pesma je izazvala razne reakcije, ali ovo je strava. Moderna pesma, podseća na sve ali i ni na šta konkretno, što je sjajan recept za trenutnu industriju. Ima ne jedan keč, nego više. Pamti se odmah. Dakle i za ESC je sjajno. Sklopljeno profi. Uz sjajan nastup u koji ne sumnjam, mislim da će biti u top 10 ako ne i jače. Sve odlično!
OCENA: 5

Igor Simić:

Ovde sam malo podeljen. Rekao bih i da je dobro, ali rekao bih i da je sklepano od najboljih elemenata nekoliko dobrih pesama koje svakodnevno slušamo na radiju. Svakako nije loše, ali ne moram da je čujem ponovo…
OCENA: 3

Darija Vračević:

Hitično, dopala mi se na prvo slušanje, zvuči mi “poznato”, ali je veoma energična i zahtevna… Pretpostavljam da će biti i zahtevan scenski nastup pa će biti izazov uklopiti sa pevanjem.
OCENA: 5

zalagasper:

Moćna pesma, takođe efektna i pamtljiva. Sviđa nam se kako se pesma „lomi“, u pojedinim delovima pre refrena.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA: 4.2