LU2021-IT-DE

Lični utisak – Italija i Nemačka

Poslednjeg dana Ličnog utiska, analiziramo pesme koje su direktni finalisti. Prvo su na redu predstavnici Italije i Nemačke.

1. Italija – Zitti e buoni – Måneskin

Jovan Radomir:

Ovo je moj lični favorit. Obožavam gitaru i celi zvuk ove produkcije. Ja trenutno slušam grupu The Struts i ovo me podseća na njih. Miriše na glemrok 70-tih. Briljantno. Se vidiama Italia, sledece godine, barem se nadam! TOP!
OCENA: 5

Saška Janx:

Uf. Ovo je… Ludilo. Sjajno mi je što je bend, i još pobeda na San Remu sa ovakvim zvukom, opet Italija skroz. Nekome rekoh kad čuh ranije da kao da ih je upakovao legendarni neponovljivi Milan Mladenović, a ja sam fan koji misli da je EKV vanvremenski bend, i dan danas ispred vremena. A opet potpuno italijanski. Pesma, produkcija, nastup, i nema potrebe komentarisati. Kidanje. Energija, refren, gitarski rif. Ma, bravo! Malo da se odmaknemo od čistog popa.
OCENA: 5

Igor Simić:

Italijanski rokenrol. Meni interesantno. Refren uzbudljiv, ostatak pesme prosečan. Dobar vokal.
OCENA: 4

Darija Vračević:

Rok pesma, dopada mi se što pevaju na svom JEZIKU, kao i Francuzi i Španci.
OCENA: 3.5

zalagasper:

Super što pevaju na italijanskom. Sama pesma izuzetno brzo ulazi u uho.
OCENA: 4.5

PROSEČNA OCENA: 4.4

2. Nemačka - I Don’t Feel Hate - Jendrik

Jovan Radomir:

Ovaj lik me samo nervira iako je poruka dobra i važna. Nije mi jasno zašto neke države troše pare na ovakve gluposti. Bolje bi bilo da ostanu kod kuće i gledaju takmičneje.
OCENA: 1

Saška Janx:

Moram dati peticu za ovo, iako u odnosu na mnoge nije zaista 5, ali toliko je slatko, opušteno, vidim da njega boli uvce. Duhovito, super upakovano i pre svega, sa ovom jasnom porukom, koja mi nije “Miss World” difolt poruka, plus presladak aranžman, tema kida, a radosti ima u tonama!
OCENA: 5

Igor Simić:

Imam milion komentara i ni jedan jedini istovremeno. To je zato što me mrzi da pišem milion komentara, pa mi je lakše.
OCENA: 2.5

Darija Vračević:

Zanimljiv spoj retro i modernog… Strofe su mi skroz Grease fazon, a refren u potpuno drugom maniru. Zanimljiva kombinacija.
OCENA: 3

zalagasper:

Lepo, zabavno, veselo. Kul akcenat!
OCENA: 4

PROSEČNA OCENA: 3.1