LU2021-LT-SI

Lični utisak – Litvanija i Slovenija

Kao što smo i najavili, večeras započinjemo sa ocenjivanjem učesnika Pesme Evrovizije 2021. Počinjemo sa učesnicima koji otvaraju prvo polufinale – Litvanijom i Slovenijom.

1. Litvanija – Discoteque – The Roop

Jovan Radomir:

Članovi grupe The Roop su slušali stari hit grupe Devo – „Whip it“ i našli inspiraciju za ovu pesmu. Očigledno. Ja nikada nisam bio ljubitelj teatranih nastupa ako nisu visokog umetničkog kvaliteta poput Little Big. Ovo je blaga kopija. A poor man’s Little Big.
OCENA: 2

Saška Janx:

Žao mi je što je ovogodišnja pesma slabija od prošlogodišnje, odlična ali nije to to, nekako na silu da zameni onu. A ona je ludilo, kao i nastup. Svakako mi je sjajan, i on i bend, tako da, ocena viša nego što pesma zaslužuje.
OCENA: 3

Igor Simić:

OK, malo Depeche mode, malo Muse. Sviđa mi se. Nisam oduševljen nastupom, ali pesma mi je interesantna. Sve do refrena… Izgleda da ne kapiram koncept.
OCENA: 3

Darija Vračević:

Dopada mi se, catchy je, dinamična pesma…
OCENA: 3.5

zalagasper:

Lepo, izuzetno nam se sviđa ovaj intenzivni vajb. Takođe, glas pevača je prijatan. Snažna pesma, melodija je takođe lepa, a vokal izuzetno moćan.

OCENA: 4

PROSEČNA OCENA: 3.1

2. Slovenija – Amen – Ana Soklič

Jovan Radomir:

Dobar glas i dobro peva na engleskom, ali pesma ne uzbuđuje nešto preterano. Lepi gospel elementi na kraju, iako mi je čudno da je sama na sceni, a čuje se samo hor od 50 ljudi.
OCENA: 2.5

Saška Janx:

Ovde je isto što i s Litvanijom, pandemija je učinila da se ESC ne održi i pesme nekako nadmaše ili bar stignu one koje su bile za 2020. A “Voda” je bila ludilo, i ona i pesma za top 5. Ovogodišnja pesma… ne znam, videćemo. Dobra je pesma, ali ona je svakako vokalno zver i iskidaće. Opet, naša! Navijamo za naše malo jače nego za druge.
OCENA: 4

Igor Simić:

Evo konačno i pesme koju bih rado čuo i drugi put. Malo je kliše tematika, ali mi se dopada.
OCENA: 5

Darija Vračević:

Veoma me podseća na pobedničku pesmu Evrovizije 2019, kao i na pesmu “Hello” od Adelle. Ukoliko joj to ne uzmu za zlo, pesma je veoma moćna i mislim da može dobro da se plasira.
OCENA: 4

zalagasper:

Snažna pesma, melodija je takođe lepa, a vokal izuzetno moćan.

OCENA: 4

PROSEČNA OCENA: 3.9