LU2021-SM-EE

Lični utisak – San Marino i Estonija

Danas nastavljamo sa Ličnim utiskom, analizirajući pesme drugog polufinala. Počinjemo sa predstavnicima San Marina i Estonije.  

1. San Marino – Adrenalina – Senhit

Jovan Radomir:

San Marino ima pesmu po nekakvom kiparsko-švedskom kalupu i nije nimalo naivno. Podseća me na pesme Alexa P i nije čudno pošto je švedski Grk, a autori ove pesme su moji prijatelji Linea i Joy Deb. Odavno nisma čuo ovako dobro pesmu iz San Marina. Ako se Flo Rida još pojavi na sceni u Roterdamu – Super! Po meni je ovo HIT i podržavam.
OCENA: 5

Saška Janx:

Nisam sigurna šta ovde napisati, hm. Uloženo je mnogo, fakat je odličan “proizvod”, ne znam hoće li dovući Flo Ridu uživo, kapiram da mora ako je on deo pesme ali s obzirom na pandemiju i ta detaljnija pravila u koja ne znam, možda će uleteti neko drugi. Biće ovo odlično svakako, vidim da su se potrudili i ulažu. Pored Švajcarske i još nekoliko zemalja, nadmašili su prošlogodišnju koja je bila neprimetna. Četvorka samo, jer mi je presugestivno zbog izgaranja za plasman, što je opet, potpuno validno.
OCENA: 4

Igor Simić:

Tek je počela, a već mogu da je preskočim. Ovo nije pesma koja je po mom ukusu… Džaba i Florida. Mada je on najbolji deo u pesmi.
OCENA: 1

Darija Vračević:

Dopada mi se ritam, mislim da će biti mnogo bolje uživo. ZVUČI EVROVIZIJSKI – mislim da idu u finale
OCENA: 4

zalagasper:

Smela pesma, energična. Sviđa nam se kako se pesma otvara tokom refrena.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA: 3.4

2. Estonija – The Lucky One – Uku Suviste 

Jovan Radomir:

Na prvo slušanje mi deluje kao demo. Glas i muzika nisu u skladu i uopšte me ne uzbuđuje niti iznenađuje.
OCENA: 1

Saška Janx:

Opet isti “problem” kao i sa Češkom i mnogim navedenim generičkim pesmama sa ovogodišnje ESC, sve super, setim je se kad je čujem ili ako je slušam i “udje u uho”, ali ali ali… U ta 3 minuta neko će se uz ovaj dobar elektro pop poljubiti, neko popričati, prija i dobro je. Ako samo ako budu imali neke posebnije nastupe, biće zapaženi. Šteta što svi jure industriju i new age produkciju za ESC, a opet logično je i treba. Te dve stolice su možda upravo to prezasićenje koje je već kroz godine na ovom festivalu prisutno. Pipavo je komentarisati, ali, evo.
OCENA: 3

Igor Simić:

Ima nešto u ovim atmosferičnim sint pesmama što mi se jako dopada. Minimalno i jako dobro. I LIKE!
OCENA: 5

Darija Vračević:

Previše jednostavna pesma, ne dopada mi se ritam, ali verujem da će biti bolje uživo.
OCENA: 2

zalagasper:

Onaj deo pesme koji nam se sviđa je vajb koji instrumental nosi.
OCENA: 2.5

PROSEČNA OCENA: 2.7