ESC2023-VotingCards

Pesma Evrovizije 2023: Preuzmite listiće za glasanje u polufinalu!

Prekjuče su počele prve probe na sceni u M&S Bank areni u Liverpulu gde se od 9. do 13. maja održava 67. Pesma Evrovizije. Na ovogodišnjem izdanju najvećeg evropskog muzičkog takmičenja učestvuje 37 zemalja, od čega 31 mora proći kroz polufinale ne bi li se kvalifikovale za subotnje veliko finale gde ih čeka 6 direktnih finalista (domaćini Ujedinjeno Kraljevstvo i Ukrajina, Italija, Nemačka, Francuska i Španija). Sama ceremonija otvaranja Pesme Evrovizije održaće se u nedelju, 7. maja od 16h na tirkiznom tepihu ispred Galerije umetnosti Walker, prvo polufinale u kom nastupa i predstavnik Srbije, Luk Blek, na programu je u utorak 9. maja, 2. polufinale u četvrtak 11. maja i finale u subotu, 13. maja, kada ćemo dobiti novog evrovizijskog pobednika.

Kao i svaki godine, fanovi pomno prate evrovizijska dešavanja i navijaju za svoje favorite. Bilo da Pesmu Evrovizije pratite sami, porodično ili u društvu, pripremili smo vam glasačke listiće za oba polufinala, u PDF formatu, koje možete besplatno preuzeti i odštampati, a onda tokom prenosa i vi budete u ulozi žirija tako što ćete na njih beležiti vaše utiske o pesmama, vokalnim mogućnostima izvođača, scenskim nastupima i kostimima. Ostavljamo vama da sami odaberete sistem po kome ćete beležiti utiske, a to npr. može biti brojčano, po evrovizijskom principu (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 poena).

Prenos iz Srbije možete pratiti na kanalima RTS 1 i RTS Svet, kao i na zvaničnom YouTube kanalu Pesme Evrovizije.

Preuzmite listić za 1. polufinale

Preuzmite listić za 2. polufinale

5 komentara

 1. Mina

  Kada ce izaci listici za finale?

 2. Julijana

  Pozdrav,
  Postoji problem sa preuzimanjem listića za glasanje, ne mogu da se preuzmu. Nadam se da će se riješiti problem do početka polufinala :)
  Hvala!

 3. ESC Magla

  Ajmo ex-Yu države sve u finalu ove godine

 4. Bojana

  I’m rooting for Norway, good luck in the 2 finals from Serbia