Melodifestivalen2015

Finalisti Melodifestivalena (četvrti deo)

Nastavljamo sa predstavljanjem finalista švedskog nacionalnog izbora. Melodifestivalen će ove godine brojati najveći broj učesnika u finalu. Čak njih dvanaest će se boriti za kartu za Beč i mogućnost da predstavljaju svoju zemlju na Pesmi Evrovizije. Tokom ove nedelje vam predstavljamo učesnike u finalu, a u ovom četvrtom delu, predstavljamo troje takmičara. Pod rednim brojem 7, Linus Svenning, osma će nastupiti debitantkinja Isa, a veteran festivala Magnus Carlsson biće deveti koji će nastupiti u subotu.

7. Forever Starts Today – Linus Svenning

Tekst i muzika: Aleena Gibson, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Fredrik Kempe

Linus Svenning je relativno novo lice na švedskoj muzičkoj sceni. Postao je popularan pre više od dve godine kada je objavio svoje izvođenje pesme Let Her Go, koju izvodi Passanger. Tada je postao prava YouTube zvezda, što mu je dalo povod da se prijavi na prošlogodišnji Melodifestivalen. On je tada izvodio pesmu Bröder (Braća). U finale, u kojem je zauzeo peto mesto, plasirao se iz druge šanse baš kao i ove godine. U ovogodišnjem duelu pobedio je Andreasa Weisea.

8. Don’t Stop – Isa

Tekst i muzika: Isa Tengblad, Johan Ramström, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Oscar Merner

Isa je još jedan debitant na švedskom nacionalnom izboru. Ona ima 16 godina, što je čini najmlađom učesnicom ovogodišnjeg festivala. Svoj prvi televizijski nastup je zabeležila sa svega pet godina u TV emisiji Småstjärnorna (Male zvezde). Sa deset godina je učestvovala u emisiji Talang Sverige (Švedska ima talenat), a dve godine kasnije je učestvovala na švedskom izboru za predstavnika na Dečjoj Pesmi Evrovizije 2010. Godine 2012. je objavila svoj prvi singl pod nazivom Bomb, a prošle godine je i njen drugi singl, What Are We ugledao svelost dana. Svojim trećim singlom nastupa na ovogodišnjem Melodifestivalenu, a u finale je uspela da se plasira direktno iz trećeg polufinala, zajedno sa Jonom Henrikom Fjällgrenom.

9. Möt mig i Gamla stan – Magnus Carlsson

Tekst i muzika: Thomas G:son, Lina Eriksson

Magnus Carlsson je, kao što smo već napisali, veteran Melodifestivalena. Ovo je osmo učešće ovog pevača na švedskom nacionalnom izboru. Magnus je popularni švedski pevač, koji je svoju popularnost stekao u grupama Barbados i Alcazar, čiji je bio član. Na Melodifestivalenu je učestvovao svake godine od 2000. do 2007, izuzev 2004. godine, što u pomenutim grupama, što kao solista. Prvi put kao solista nastupa 2006. sa pesmom Lev Livet!. Tada se plasirao u finale i zauzeo osmo mesto. Poslednji put je učestvovao na Melodifestivalenu godinu dana kasnije, 2007. godine. Međutim, njegova pesma Live Forever ga nije odvela do finala, ali je postala radijski hit.  U ovogodišnje finale se plasirao direktno iz drugog polufinala, što je pošlo za rukom i Mariette.

Još jedan dan je ostao do finala Melodifestivalena. Učestvujte u našoj anketi i odaberite svog favorita na ovogodišnjem takmičenju.

Anketa je istekla.

Ko je vaš favorit na Melodifestivalenu 2015?