esc.tv
esc.tv

Večeras prvo polufinale Pesme Evrovizije u Malmeu!

U Malmeu večeras počinje prvo polufinale Pesme Evrovizije. U prvoj polufinalnoj večeri nastupiće 18 zemalja, od kojih se njih 15 bori za 10 mesta koji vode u finale, a među njima je i predstavnica Srbije Teja Dora koja će izvesti pesmu „Ramonda“. 

Prvi put ove godine u polufinalima videćemo i uživo nastupe zemalja koji su direktni finalisti, a večeras će to biti predstavnici Nemačke, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva:

1. KIPAR Silia Kapsis – Liar
2. SRBIJA Teya Dora – Ramonda
3. LITVANIJA Silvester Belt – Luktelk
4. IRSKA Bambie Thug – Doomsday blue

  •  UJEDINJENO KRALJEVSTVO Olly Alexander – Dizzy

5. UKRAJINA Alyona Alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria
6. POLJSKA Luna – The tower
7. HRVATSKA Baby Lasagna – Rim tim tagi dim
8. ISLAND Hera Björk – Scared of heights

  • NEMAČKA Isaak – Always on the run

9. SLOVENIJA Raiven – Veronika
10. FINSKA Windows95man – No rules!
11. MOLDAVIJA Natalia Barbu – In the middle

  • ŠVEDSKA Marcus & Martinus – Unforgettable

12. AZERBEJDŽAN Fahree feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə Apar
13. AUSTRALIJA Electric Fields – One milkali (One blood)
14. PORTUGALIJA Iolanda – Grito
15. LUKSEMBURG Tali – Fighter

Polufinale će početi nastupima ranijih učesnika Pesme Evrovizije i to Eleni Foureira (Kipar 2018) sa pesmom Fuego, Eric Saade (Švedska 2011) sa Popular i Chanel (Španija 2022) sa pesmom  SloMo. U pauzi između izvođenja pesma i glasanja nastupiće Johnny Logan, dvostruki evrovizijski pobednik, koji će izvesti pesmu Euphoria, i Benjamin Ingrosso, koji će izvesti neke od svojih pesama.

Kako možete da glasate za Srbiju?

♥️ Za Srbiju večeras možete da glasate iz 14 zemalja koje se takođe takmiče večeras, kao i iz tri zemlje koje su direktni finalisti – Ujedinjenog Kraljevstva, Nenačke i Švedske. Takođe, mogu da glasaju i gledaoci iz zemalja koje uopšte ne učestvuju ove godine na Evroviziji.
Gledaoci iz ostatka sveta (Rest of the World), tj. zemalja koje ne učestvuju uopšte na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, glasaju u dva kruga. Prvi je već u toku i traje večeras do početka prenosa polufinala, tj. do 21:00 po srednjeevropskom vremenu. Ovi gledaoci glasaju putem sajta ESC.VOTE koristeći platnu karticu izdatu u zemlji u kojoj žive (važno da bi se glasovi računali). Može da se podeli najviše 20 glasova i to isključivo u okviru jedne iste transakcije. Cena jedne poruke je € 0,99. Ostatak sveta će ponovo moći da glasa tokom direktnog prenosa, nakon izvođenja poslednje numere, kada glasaju i zemlje učesnice.
Na slici su prikazani brojevi telefona za glasanje iz svih zemalja koje večeras imaju pravo glasa. Za detaljne instrukcije, odnosno cenu SMS poruke ili poziva, preporuka je da pustite prenos šoua na kanalu zemlje učesnice u kojoj živite. Glasanje počinje nakon izvođenja poslednje takmičarske pesme. Takođe, možete da glasate putem zvanične aplikacije za Android ili iOS, u kom slučaju ne morate znati broj telefona za glasanje, več će se glasanje automatski obaviti kao da ste ručno poslali poruku, i shodno tome će biti tarifirano. Linkove za aplikaciju možete naći na https://eurovision.tv/app.
442417466_867632145411155_9013463558639705269_n 442442190_867632148744488_8745338332350412834_n

Gde pratiti prenos?

Direktan prenos takmičenja počinje u 21 čas, a možete ga pratiti na RTS 1, RTS Svet, Radio Beogradu 1, kao i na multimedijalnoj platformi RTS Planeta, kao i na zvaničnom YT kanalu Pesme Evrovizije eurovision.tv

Listići za glasanje

Kao i svaki godine, fanovi pomno prate evrovizijska dešavanja i navijaju za svoje favorite. Bilo da Pesmu Evrovizije pratite sami, porodično ili u društvu, pripremili smo vam glasačke listiće za oba polufinala, u PDF formatu, koje možete besplatno preuzeti i odštampati, a onda tokom prenosa i vi budete u ulozi žirija tako što ćete na njih beležiti vaše utiske o pesmama, vokalnim mogućnostima izvođača, scenskim nastupima i kostimima. Ostavljamo vama da sami odaberete sistem po kome ćete beležiti utiske, a to npr. može biti brojčano, po evrovizijskom principu (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 i 12 poena) ili ocenama od 1 do 10 za svaku od kategorija.

 Listiće za glasanje u polufinalima možete preuzeti OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>