Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija
Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija

Nagrada OGAE Srbije pripala je Konstrakti i pesmi „Novo, bolje“

Zvanično udruženje fanova Pesme Evrovizije u Srbiji – OGAE Srbija je i ove godine dodelila nagradu za najbolju kompoziciju na festivalu prema oceni članova udruženja. U konkurenciji  za nagradu OGAE Srbije bilo je svih 28 kompozicija, koje su učestvovale na ovogodišnjem izdanju festivala.

Nagrada za najbolju kompoziciju je otišla pesmi „Novo, bolje“ koju izvodi Konstrakta, a koja je osvojila četvrto mesto na festivalu. Konstrakta je osvojila ukupno 254 poena. Drugo mesto, sa 214 poena, pripalo je pobedničkoj pesmi festivala „Ramonda“ koju izvodi Teya Dora, dok je treće mesto zauzela Zorja i pesma „Lik u ogledalu“ sa osvojenih 183 poena. Konstrakti je nagradu uručio predsednik OGAE Srbije, Nenad Pribak.

OgaeNagrada2024

Kompletni rezultati glasanja za nagradu OGAE Srbije za 2024. godinu izgledaju ovako:

OGAEnagrada2024_rezultati

Nenad Pribak i Konstrakta (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

Nenad Pribak i Konstrakta (Foto: Miloš Savić / OGAE Srbija)

OGAE Second Chance

Ovo je ujedno bio i izbor OGAE Srbija za predstavnika na OGAE Second Chance 2024OGAE Second Chance ili „druga šansa“ je godišnje takmičenje za zemlje koje su održale nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije na kome članovi lokalnih OGAE klubova biraju pesmu sa nacionalnog izbora koja će ih predstavljati. U izboru učestvuju sve pesme sa nacionalnog izbora, osim pesme koja je pobednik i koja zemlju predstavlja na Pesmi Evrovizije. Glasa se evrovizijskim stilom.

Prošle godine priliku da predstavlja naš klub imao je Filip Baloš koji je sa pesmom „Novi plan drugi san“ osvojio visoko 6. mesto.

Najbolji uspeh našeg kluba je 2. mesto osvojeno 2005. godine sa pesmom „Jutro“ Jelene Tomašević.

Spisak dosadašnjih pobednika i rezultata naših predstavnika možete da pogledate OVDE.