Bojana_ispracaj_6730.jpg

Druženje sa Bojanom povodom odlaska u Beč

Povodom odlaska na Pesmu Evrovizije u Beč, sinoć je u holu Radio-televizije Srbije održano druženje sa našom predstavnicom, Bojanom Stamenov. Konferencija za medije je tekla u opuštenoj atmosferi zahvaljujući Bojani koja je preuzela ulogu domaćina, te se odmah obratila prisutnima i zapevala klasik „At last“, a potom i „Ain’t Nobody“ koju u originalu izvodi Čaka Kan. Zahvalila se novinarima koju su je pratili u prethodnom periodu na korektan način.

Bojana je predstavila i tim sa kojim će biti na evrovizijskoj sceni, te su joj se pridružili Saška Janković, Oliver Katić i Marko Nikolić, dok Sanja Bogosavljević nije bila u mogućnosti da prisustvuje druženju. Među okupljenima su bili i kompozitor srpske pesme, Vladimir Graić, Leontina, autor srpske verzije „Ceo svet je moj“, Gorčin Stojanović, reditelj scenskog nastupa, Dragan Ilić, šef srpske delegacije, Duška Vučinić, šef odeljenja za pi-ar i korporativni imidž RTS-a i drugi članovi delegacije. Svi zajedno su se slikali sa Rastkom Jankovićem iz Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koji je doneo srpsku trobojku, poželeo Bojani uspeh i pozvao dijasporu da glasa za Srbiju.

Naravno, Bojana je uživo izvela i evrovizijsku pesmu „Beauty never lies“ i dobila veliki aplauz okupljenih. Izjavila je da je tek nedavno shvatila kolika čast joj je ukazana da reprezentuje Srbiju u Evropi, da je uzbuđena, srećna i ponosna zbog onog što je očekuje i da će dati sve od sebe da ostvari što bolji plasman. Ovo je za nju veliki korak u karijeri, te se nada novim saradnjama nakon Evrovizije.

Predstavnicima medija je podeljeno i promotivno CD izdanje sa 11 verzija pesme „Beauty never lies“:

 1. Beauty never lies (engleska verzija, tekst: Charlie Mason)
 2. Ceo svet je moj (srpska verzija, tekst: Leontina Pat)
 3. Le monde est à moi (francuska verzija, tekst: Francis Soghomonian)
 4. El mundo bajo mis pies (španska verzija, tekst: Takis)
 5. Die ganze Welt ist mein (nemačka verzija, tekst: Marko Nikolić)
 6. Beauty never lies – Ricardo Autobahn Radio Edit (remiks: John Mathews – Ricardo Autobahn)
 7. Beauty never lies – Ricardo Autobahn Extended Remix (remiks: John Mathews – Ricardo Autobahn)
 8. Beauty never lies – KOBO MIX (remiks: Aleksandar Kobac)
 9. Last night in Vienna – Instrumental (vokal: Oliver Katić)
 10. Beauty never lies – Karaoke na engleskom
 11. Ceo svet je moj – Karaoke na srpskom

Aranžman pesme potpisuju Vladimir Graić, Aleksandar Kobac i Saša Mirković.

Srpska delegacija će put Beča u ponedeljak, a već u utorak od 12 časova očekuje ih prva proba u Štathale dvorani. Istog dana od 14:25 predviđeno je vreme za susret sa medijima. Druga proba Srbije, koja će biti otvorena za novinare za razliku od prve, biće u petak, 15. maja od 14:40-15:00, a potom od 15:40 biće održana konferencija za medije naše delegacije.

Takođe 15. maja u Kursalonu u Beču biće održana srpska delegacijska žurka.

Tim Evropesma.org već od ponedeljka biće u Beču i izveštavaće vas o aktivnostima srpske delegacije. Budite uz nas!

Fotografije sa ispraćaja (Foto i video: Aleksandar Pešić):

Za više fotografija kliknite na donji link.