ManuElla (Foto: Jani Ugrin)
ManuElla (Foto: Jani Ugrin)

ManuElla brani boje Slovenije u Stokholmu

Večeras je deset izvođača nastupilo na slovenačkoj Emi, održanoj na sceni studija 1 Radio-televizije Slovenije, ali samo jedan od njih je mogao biti pobednik. Među njima su se našle i dve bivše predstavnice ove zemlje na Pesmi Evrovizije, Regina (1996) i Nuša Derenda (2001). Pobedu je odnela ManuElla sa pesmom Blue and red. Pesmu su komponovali Manuella Brechko i Marjan Hvala, autor teksta je Leon Oblak, dok je aranžman uradio Marjan Hvala.

Takmičari su nastupili sledećim redom (pogledajte njihova nastupe klikom na naziv pesme):

  1. Anja Baš – „What if“
  2. Žan Serčič – „Summer story“
  3. Anja Kotar – „Too cool“
  4. San Di EGO – „Brez tebe“
  5. D Base – „Spet živ“
  6. Regina – „Alive in every way“
  7. ManuElla – „Blue and red“
  8. Raiven – „Črno bel“
  9. Nuša Derenda – „Tip Top“
  10. Sebastian Lukovnjak – „Tales of tommorow“
EMA2016_ziri

Žiri EME 2016.

Svaki takmičar je spremio odličan nastup, što je i pozdravio tročlani žiri u sastavu Raay, član dua Maraaya koji je predstavljao Sloveniju prošle godine u Beču, Darja Švajger poznata kao dvostruka predstavnica ove zemlje, 1995. i 1999, i Tomaž Mihelič – Marlenna, član benda Sestre, koji su predstavljali Sloveniju 2002. godine.

Voditelj programa bio je Klemen Slakonja koji je na komičan način izveo pesme Heroes i Rise like a phoenix, ali i pesmu Prva ljubezen zajedno sa Linom Kuduzović, dok je Nejc Šmit pravio društvo izvođačima i autorima u tzv „zelenoj sobi“. Duo Maraaya je izveo svoj novi singl Nothing left to me, kao i njihovu evrovizijsku pesmu Here for you, ali u drugačijem, latino aranžmanu, zajedno sa Kubizmom.

Odlukom žirija u superfinale su prošle ManuElla i Raiven, koje su ponovo izvele svoje pesme, nakon čega su otvorene linije za glasanje. Sa razlikom od 127 glasova pobedila je ManuElla sa pesmom Blue and Red (Plavi i crveni). Naime, ManuElla je dobila 3.865 glasova, dok je Raiven dobila 3.738.

Inače ovo je drugi put da ManuElla učestvuje na Slovenačkom izboru za Evroviziju. Prvi put je to bilo u Misiji Evrovizija 2012. gde je došla do polufinala.

Slovenija će nastupiti u drugom polufinalu, 12. maja. Šta vi mislite o ovoj odluci slovenačke publike? Da li je ManuElla bila vaš favorit?