sellout2

Sell Out: Odluka je pala posle čaše viskija

Četvrti u nizu intervjua sa učesnicima slovenačke EME je sa bendom Sell Out. Uskoro im izlazi novi album, pa je jasno da je učestvovanje na EMI pun pogodak.

Vaš stil muzike nije nešto što se često može čuti na Evroviziji. Odakle ideja da se prijavite za EMU?

- Imali smo malu krizu sa pravljenjem novih autorskih pesama. I tako je došlo, da posle pet godina objavimo novi album. Videli smo poziv za Emu, na probama smo popili viski i oduševljeno odlučili da napravimo novu pesmu, baš za ovaj povod. Sad imamo jednu pesmu pride i skoro smo na konačnom broju za novi album. Nadamo se da će se ljudima svideti dobar ska.

Takođe, vaš bend je veliki, a pravila kažu da se na sceni može naći samo šest osoba. Da li ste odlučili ko će nastupati?

- Ima nas devet i tako smo skoro više orkestar nego bend. Na sceni moraju sigurno nastupati vokali i bubnjar. Ostali će morati da vuku slamčice. :)

sellout1

Možete li nam reći nešto o vašoj pesmi?

- Teško je reći nešto pametno o pesmi. Treba da je čujete i sami prosudite. To vam je jedan fini lagani melodični ska. Poruka pesme je da “nema panike”, nije sve u životu slabo, kad ti sve ne ide najbolje. Tad treba da sve uzmeš lagano, sportski i sigurno će se okrenuti na bolje.

Ovo će biti jedna od najjačih EMA. Koga smatrate najvećom konkurencijom?

- Mi to gledamo drukčije. Velika konkurencija je odlična stvar. To znači da postoji veliko interesovanje za izvođače i veliku gledanost EME. U Sloveniji mi muzičari imamo veliki problem gde plasirati nove pesme i kako se uspešno predstaviti kao novi bend koji ne svira mainstream. A EMA je postala jedna od takvih mogućnosti. Dolazimo da uživamo i da se dobro predstavimo. Ako se publici svidimo, idemo dalje.

Koja je vaša omiljena evrovizijska pesma?

- Skakavac ostaje skakavac. :) Turci su na Evroviziju 2004. poslali pesmu „For Real“ benda Athena i skoro pobedili. To je odlična pesma koju ponekad izvodimo na koncertima i ona uvek napravi feštu.

I za kraj, da li bi bili ljubazni da otkrijte našim čitaocima nešto zanimljivo o vašem bendu?

- Mi smo grupa SELL OUT iz Kočevja, grada šuma i medveda. Mi stvarno uživamo u tome što igramo, a to pravimo već 15 godina. Mi smo samoproklamovani dobri amateri i stvarno “live” bend. Pošto dosta naših događaja snimimo, najbolje je da nas upoznate na YouTube-u ili sledite na ovom linku: http://tiny.cc/selloutvideos.

Momci, hvala vam puno svima na odvojenom vremenu. Želim vam sve najbolje na predstojećoj EMI, a i u novoj godini!

- Najlepšte hvala. I mi takođe želimo sve najbolje vama, vašem sajtu i svim vašim čitaocima!