Balkanika_promo

Sanja Ilić & Balkanika objavili spot za englesku verziju pesme “Nova deca”

Grupa Sanja Ilić & Balkanika, srpski predstavnici na ovogodišnjoj Evroviziji, juče su uživo izveli englesku verziju pesme “Nova deca” na svečanosti upriličenoj na RTS-u povodom odlaska u Lisabon, a danas su publiku iznenadili i video spotom za novu verziju pesme. 

Kako pesma nosi snažnu poruku da nove generacije imaju moć da menjaju svet, samo ih treba podržati i učiniti da njihova znanja i iskustva izađu “u prvi plan”, tako je grupa odlučila da će engleska verzija biti u rege aranžmanu, inspirisana porukom koju donose na ovaj Evrosong.   

Autor teksta za englesku verziju pesme je srpski producent, tekstopisac i izvođač Luke Black, o kome se 2016. godine govorilo kao o potencijalnom predstavniku naše zemlje na Evroviziji. 

Sanja Ilić & Balkanika nastupaju treći u drugom polufinalu, 10. maja. Tada će izvesti srpsku verziju pesme u sledećem sastavu: tri ženska vokala (Danica Krstić, Nevena Paripović i Iva Banićević), jedan muški vokal (Mladen Lukić), perkusionista (Aleksandar Sale Radulović) i flautista Ljubomir Dimitrijević. Na bini će se pojaviti u kostimima srpske dizajnerke Nevene Ivanović (Neodesign), sa koreografijom koju je osmislio Milan Gromilić. Interesantno je da će reditelj nastupa biti Gorčin Stojanović, koji je režirao pobednički nastup Marije Šerifović na Evroviziji u Helsinkiju 2007. godine.