Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija
Foto: Vladimir Jovanović / OGAE Srbija

Konstrakta ispraćena na Pesmu Evrovizije

U holu Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici održana je konferencija za medije povodom odlaska srpske evrovizijske delegacije u Torino. Tradicionalnom ispraćaju je prisustvovao rekordan broj predstavnika medija, te više ličnosti iz javnog života. Program je vodila Dragana Kosjerina.

U Torino sa Konstraktom putuje i hor starih Latina koga čine Milovan Bošković, Maša Marković, Maja Ranđić, Jovan Antić i Kosta Đuraković, koji je i autor video animacije koja će se prikazivati na LED ekranima tokom nastupa.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević izjavila je da joj je drago što je naš nacionalni izbor postao značajna pozornica za muzičke umetnike u našij zemlji, ali i najgledaniji televizijski program, te što je Konstrakta sa svojim bendom ostvarila ubedljivu pobedu sa neočekivanim muzičkim izrazom i vizuelnim identitetom. Izrazila je želju da Zvuk lepote, ovogodišnji slogan Pesme Evrovizije, krene iz Beograda u Torino, pa da se Bože zdravlja, 14. maja preterano radujemo. Prošlogodišnje predstavnice Srbije, članice grupe Hurricane, poželele su Konstrakti sreću u Torinu putem video poruke.

Ambasador Italije u Srbiji, Karlo Lo Kašo, predao je Ani Đurić Konstrakti zastavu Italije, nakon čega mu se predstavnica Srbije zahvalila na italijanskom i uručila mu poklon. A kako tradicija nalaže, srpskoj predstavnici je uručena i zastava Srbije, što je ovog puta učinio generalni direktor RTS-a, Dragan Bujošević.

Konstrakta je rekla da je njihov imperativ bio da rade i da sve ovo drže u domenu zabave, ali da će se truditi da nas predstave u najboljem svetlu. 

Ispred zgrade RTS-a Konstraktin tim su simbolično čekali beli i crveni „Fića“ kojim bi krenuli put Torina, što je naišlo na oduševljenje prisutnih.

Konstraktin tim već u ponedeljak, 2. maja očekuje prva proba u PalaOlimpico dvorani, dok je druga proba, prema rasporedu, u četvrtak, 5. maja. Srbija će nastupiti pod rednim brojem 3 u drugom polufinalu, 12. maja.

Promotivni flajer sa kratkim objašnjenjem teksta srpske evrovizijske pesme „In corpore sano“

Flajer1_1

 

Flajer2_2

Fotografije sa ispraćaja

Foto: Vladimir Jovanović, Ivan Civrić, Miloš Savić / OGAE Srbija