Srbija2015_ucesnici

Srbija bira predstavnika 15. februara

Konačno su poznata sva tri učesnika nacionalnog izbora Srbije za Pesmu Evrovizije 2015. koja će se održati u Beču u maju. To su Bojana Stamenov, Aleksa Jelić i Danica Krstić.

Kao što smo ranije pisali, kompozitor srpske evrovizijske pesme biće Vladimir Graić, koji je komponovao i „Molitvu“ sa kojom je Marija Šerifović donela jedinu pobedu Srbiji sa ovog takmičenja. Revijalno veče domaćeg izbora za Evrosong zakazano je za subotu, 14. februar, dok će se finale, kada ćemo prvi put u celosti čuti pesme, održati u nedelju 15. februara. Odluku o predstavniku Srbije u Beču doneće zajedno gledaoci koji će glasati putem SMS-a i žiri.

Bojana Stamenov rođena je 24.6.1986. godine. Mlada pevačica je osvojila publiku svojim jedinstvenim glasom, završila je tri odseka u muzičkoj školi (gitara, lauta i renesansno pevanje), a prvi nastup imala je kao mala dok je s luna-parkom putovala po Srbiji. Učestvovala je u 3. sezoni emisije „Ja imam talenat“ (2011-12) gde je osvojila 4. mesto.

https://www.youtube.com/watch?v=_wDBfhFAOV0

Aleksa Jelić, rođen 19. novembra 1976, srpski je pop pevač i umetnik iz Beograda. Muzikom i umetnošću je počeo da se bavi od svog najranijeg detinjstva. Rano je naučio da svira violinu, a zatim i violu. U 17. godini postaje najmlađi član stalne postave Pozorišta na Terazijama. U ovom periodu, pored stalnih postavki u svojoj matičnoj kuci, igra i u predstavama drugih pozorišta. Godine 2007. i 2008. učestvuje na Beoviziji sa pesmama „Beli grad“ (2007) i „Beli Jablan“ (2008) koju je otpevao u duetu sa Anom Štajdohar. Te 2008. godine zauzima drugo mesto, po glasovima publike i žirija, i dobija nagradu za najbolji scenski nastup. Bio je učesnik šoua koji se prikazivao na Prvoj srpskoj televiziji Tvoje lice zvuči poznato, gde je zauzeo visoko treće mesto. Iza sebe ima dva objavljena albuma za PGP RTS, „U tami disko kluba“ i „Javna tajna“.

Danica Krstić je izabrana preko audicija koje su održane u šest gradova Srbije, a čija je završnica bila 14. decembra u okviru Nedeljnog popodneva Radio-televizije Srbije. Danica je rođena 25.11.1995. u Kragujevcu, završila je srednju muzičku školu „Miloje Milojević“ i svira violinu i klavir. Od svoje šeste godine se bavi pevanjem etno muzike. Pobednica je serijala Šljivik na RTS-u 2012. godine u konkurenciji vokalnih solista. Nastupala je uz najveća imena naše etno muzike u preko 11 zemalja, između ostalih i sa Sanjom Ilićem i Balkanikom.

Anketa je zatvorena.

Ko je vaš favorit na srpskom izboru za Pesmu Evrovizije?

6 komentara

  1. Gordana

    Pa da li se neko setio Marije Blagojević. Za mene lično ne bi bilo boljeg predstavnika. Ova devojka je neverovatni talenat. Pogledajte malo više o njom i poslušajte. Bolje nema!!!!!

    • Miloš Savić

      Ima dosta dobrih izvođača na domaćoj sceni koji zaslužuju da se nađu na evrovizijskoj sceni. Svako ko je želeo, mogao je da se prijavi na audiciju i bude među potencijalnim učesnicima nacionalnog izbora.

  2. RiKKanovic

    Šta je sa ovom devojkom? https://www.youtube.com/watch?v=5H_51CvR6mA

    Jel bila u nekom izboru?

    I posle Talenta je izbacila nekoliko singlova + album.

  3. fan

    Mogli ste i neki stariji Aleksin snimak da nađete. Ovaj nema ni 10 godina. Ove godine snimio je dve sjajne pesme. Jedna od te dve pesme bi bila mnogo prikladnija za predstavljanje.

    • Miloš Savić

      Stavili smo snimak sa Beovizije 2008. kada je poslednji put nastupio na domaćem izboru za Evroviziju, jer je to svakako jedan od njegovih najpoznatijih nastupa. Oni koji nisu upoznati sa radom Alekse, svakako mogu potražiti više njegovih snimaka na YouTube-u. :)