LU2021-MD-IS

Lični utisak – Moldavija i Island

Za kraj trećeg dana komentarisanja pesama Pesme Evrovizije 2021, spremili smo ocene predstavnika Moldavije i Islanda.

7. Moldavija – Sugar – Natalia Gordienko

Jovan Radomir:

Spot obećava. Volim energiju i šarm Natalije. Pravi šećer. Dobra radio friendly pesma. Nadam se da mogu preneti energiju spota na scenu.
OCENA: 3

Saška Janx:

Ne znam što nekima nije, meni je ovo super. Nije čuđenje zbog različitih ukusa nego je sve odlično zapakovano, i spot je skup, odmah upada i u oko i u uho, kako kažu. Ali dobro, zato su izbori široki. Candy mada malo hc pop, a i spot, koketira sa svime na šta ljudi padaju, da ne kažem nagonima, samo ostaje da vidimo kako će zvučati i izgledati uživo jer to je jedan od bitnijih delova za ovaj festival.
OCENA: 4

Igor Simić:

Nije loša pesma. Nije ni preterano dobra. Malo mi je preterano sa seksualnim insinuacijama. Seksipil je sastavni deo pop culture, ali to ne znači da bi trebalo da bude banalan. I ne vidim da mu je mesto na Evroviziji.
OCENA: 2.5

Darija Vračević:

Spoj modernog i retro… Sviđaju mi se delovi kada se ne peva, kad đuskaju. To treba iskoristiti.
OCENA: 4

zalagasper:

Sviđa nam se retro vajb u bitu u pojedinim delovima pesme, u dropu.
OCENA: 3

PROSEČNA OCENA: 3.3

8. Island - 10 Years – Daði og Gagnamagnið

Jovan Radomir:

Drugari sa Univerziteta Umetnosti Rejkjavik su dobili drugu šansu za pobedu, but no. Simpatični i sa šarmaom, ali nažalost mi je mali „cringe“ kada gledamo ovo. Ima elemenata Jamorikvaja ali bez energije.
OCENA: 2

Saška Janx:

Odlično… On je uvek odličan, poseban, ali od prošlogodišnjeg ludila od pesme i koncepta, nije kako naši kažu “prebacio”. Ovo je lošije samo u odnosu na onu, pa rekla bih slobodno, pobedničku za 2020. Zato nećemo 5 nego 4. Mada on i oni jesu petica. Ali hajde, ovde žiriramo za ESC koncept i ovu godinu. Iako ja nisam fan takmičenja od toliko dobrog stvaranja na svetu. Pogotovu za autentične! Ali za njega nema zime, ESC je ipak festival datog momenta i kampanje, a karijera je nešto sasvim drugo.
OCENA: 4

Igor Simić:

Moj neprikosnoveni favorit prošle godine. Veoma konceptualno zaokružen paket. Sviđa mi se i ove godine, ali nema više WOW faktora koji je imao prošle godine. Svakako mi se dopada.
OCENA: 4.5

Darija Vračević:

Ne dopada mi se, ima vajb 90-ih, ali mi nije za Evroviziju.
OCENA: 2

zalagasper:

Super pesma! Sviđa nam se i sama pesma i sve oko nje!
OCENA: 5

PROSEČNA OCENA: 3.5

Jedan komentar

  1. Mina

    Bravo ne mogu da prestanem da gledam i slušam